קהילת 'קרן אורה'

ראשיתך מצער

הרב שך זצ”ל היה מוטרד. בדרום הארץ פעילות ישיבות רבות ומוסדות תורה לכל העדות והזרמים, אך צפון הארץ, ובדגש על הגליל המערבי נותר שומם מתורה.

את הפתרון הוא מצא בדמותו של רבה הצעיר והנמרץ של כרמיאל שפנה אליו בכדי לקבל את ברכתו להקמת ישיבה וקהילה תורנית בעיר. הרב שך זצ”ל ברכו בחום והעניק לו סכום סמלי של שלש מאות שקלים לעידוד ולברכה.

ואחריתך…

מאז הכול היסטוריה.

באזור בו צעדו, חיו ופעלו גדולי התנאים ואמוראי ארץ ישראל, שב קול התורה להישמע והחיים התורניים מפכים בעוז.

הוקמה ישיבה לצעירים ‘קרן אורה’, שבוגריה ממשיכים את לימודיהם בישיבות הגדולות המובחרות בארץ ומשמשים בקודש כר”מים, רבנים ומורי הוראה.

הוקמה רשת גנים לכל הגילאים, בית ספר ‘עמיחי’ של החינוך העצמאי, תלמוד תודה ‘תורה ודעת’, כולל אברכים, בית ספר ‘מכון אורות’ לחינוך מיוחד, מרכז לזהות יהודית (בית מל”י), ספריה תורנית עשירה ועוד….

נבנתה תשתית לקליטת עליה מארצות הרווחה לצד עולי חבר העמים.

ישגה מאוד

במהלך השנים נפתחו בהשראת ‘קרן אורה’ מסגרות לימוד נוספות, כמו הישיבה הגדולה ‘רינה של תורה’ שבנשיאותה עמד מרן הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן זצ”ל.

אין עוד כמוה

תאמרו בוודאי ‘ביג דיל’, יש הרבה קהילות בארץ, מה המיוחד בקהילת ‘קרן אורה’ שמושכת אליה עשרות משפחות צעירות מדי שנה?

התשובה היא, האווירה והמרקם האנושי. העיר כרמיאל שוכנת בבקעת בית הכרם בינות לכרמי זיתים ונוף הררי גלילי שקט ופסטורלי. תושביה הם פסיפס של פני הארץ הזאת. עולים וותיקים, חובשי כיפה ושאינם, חיים יחד בהרמוניה ובשלום.

מאירים את העיר

קהילת ‘קרן אורה’ השתלבה היטב בנוף. בהנחיית הרב, שזכה בתואר ‘יקיר העיר’ על פעילותו רבת השנים, מוסדות החינוך שהקימה פונים לכולם.

כל אחד יכול למצוא בהם את מקומו. כך ניתן למצוא על ספסל לימודים אחד, ילדים ממשפחות חילוניות, מסורתיות וחרדיות.

לאורך השנים, אברכי הקהילה פעילים מאוד בהנגשת היהדות לאחרים במאור פנים, בשיעורי תורה ובלימוד ‘חברותות’ בבתי כנסת עם תושבי כרמיאל ותושבי ישובים רבים, הסמוכים לה ולאורך הגליל.

הניסיון הוכיח שכל מי שהציץ לקהילה, נכבש בקסמיה.

צילום: אלכס הובר